Close Menu

Beheersleutels

Beheersleutels zijn webapplicaties waarin wetenschappelijke kennis over een specifiek ecologisch systeem gepresenteerd wordt. Elke sleutel bevat twee onderdelen:
•    informatie-deel;
•    sleutel-deel.

Het informatie-deel beschrijft het ecologisch systeem in algemene zin: een inleidende tekst over het ecosysteem en een inhoudsopgave waarin achtergrondartikelen, informatie over het gebruik van de sleutels en de handleiding voor de beheersleutel te vinden zijn. Daarnaast is het in dit gedeelte mogelijk een selectie te maken van favoriete artikelen. Deze kunnen daarna als een pdf-bestand geëxporteerd worden. 

Een beheersleutel bevat meerdere sleutels. Met een sleutel kan aan de hand van een vragenlijst een beheer-aspect van een specifiek gebied geanalyseerd worden. Hierbij is het belangrijk dat tijdens het invullen van de sleutels binnen een beheersleutel alle antwoorden betrekking hebben op één gebied.

Wanneer u voor een beheersleutel een persoonlijk account aanmaakt, kunt u de antwoorden van de vragen in de sleutels per gebied opslaan en met andere mensen delen. Met een account kunt u ook meerdere selecties van favoriete artikelen opslaan en delen.

Legenda
Onderstaande knoppen vindt u terug in alle beheersleutels:

De "i-knop", die rechtsboven elke beheersleutel, biedt een handleiding van de betreffende beheersleutel

U bent ingelogd. Een klik erop brengt u naar uw persoonlijke account.

Afbeeldingen worden in een normale resolutie geladen. Door hierop te klikken verandert het icoon in het hier direct onderstaande symbool en zullen de afbeeldingen bij het navigeren naar een andere pagina in een lage resolutie geladen worden )beperking data-verkeer).

Geeft aan dat de afbeeldingen in lage resolutie geladen worden. Door erop te klikken worden in het vervolg de afbeeldingen weer in een normale resolutie geladen en verschijnt het icoon wat direct hierboven staat. Wanneer de "beheersleutel" in de lage resolutie is ingesteld, kan een individuele afbeelding nog worden opgehaald in normale resolutie door op de afbeelding te klikken.

Reset alle waarnemingen, door hierop te klikken worden alle antwoorden van de beheersleutel verwijderd.  Dit om de sleutels van één beheersleutel te gebruiken voor de analyse van een andere locatie. Deze knop is zichtbaar ongeacht of u bent ingelogd of niet, maar uitsluitend op de pagina's van het sleutels-dee".